Achttien jaar worden is zorgverzekering regelen!

Waarschijnlijk kijk je erg uit naar het moment dat je 18 jaar wordt. Eindelijk ook voor de wet volwassen, maar natuurlijk was je dat ook met 17 al….. De volwassen leeftijd bereiken brengt ook een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Eén van deze verantwoordelijkheden die je dan hebt is zelfs een door de overheid opgelegde verplichting. Deze verplicht je namelijk tot het afsluiten van een zorgverzekering. Er wordt hierbij overigens onderscheid gemaakt tussen een zogenaamde basiszorgverzekering en een zogenaamde aanvullende zorgverzekering. Deze laatste variant is niet verplicht, maar is wel aan te raden als jij iemand bent die bijvoorbeeld regelmatig gebruik maakt van zorg die niet onder de dekking van de basisverzekering valt.

 

Zorgverzekering aanvragen 18 jaar Menzis

Zorgverzekering aanvragen 18 jaar Menzis

Je kunt jouw zorgverzekering bij verschillende zorgverzekeraars onderbrengen. Eén van deze verzekeraars is Menzis. Een zorgverzekering aanvragen 18 jaar Menzis is eenvoudig en snel te regelen. Je doet dit namelijk gewoon online, want deze verzekeraar begrijpt heel goed dat jij iemand bent die zijn zaken graag digitaal afsluit en afhandelt.

 

18 Jaar zorgverzekering Zilveren Kruis

De 18 jaar zorgverzekering Zilveren Kruis is nog zo’n voorbeeld van een zorgverzekering die je snel zelf eenvoudig online regelt. Zilveren Kruis behoort tot de grotere zorgverzekeraars van ons land en de verschillende zorgverzekeringen die zij aanbieden zijn inhoudelijk uitstekend en qua prijs concurrerend te noemen.

 

Eigen risico zorgverzekering onder 18 jaar

Het eigen risico zorgverzekering onder 18 jaar bedraagt nul. Dit wordt anders als je 18 jaar oud bent geworden. Het eigen risico zorgverzekering onder 18 jaar geldt vanaf dat moment immers ook voor jou. Concreet komt het erop neer dat je vanaf een bepaald bedrag pas aanspraak kunt maken op vergoeding uit jouw zorgverzekering. Dit is wel een heel algemene regel en er zijn nogal wat uitzonderingen hierop. Voor 2017  en 2018 is de hoogte van het eigen risico vastgesteld op €385,-.

 

2 Responsesto “Achttien jaar worden is zorgverzekering regelen!”

  1. Milou van Blijke schreef:

    Het lijkt allemaal leuk om volwassen te worden, maar dit gaat helaas ook gepaard met behoorlijk wat kosten. Ik wist bijvoorbeeld niet dat een zorgverzekering zo ontzettend duur kon zijn. Je krijgt weliswaar een toeslag zodat de kosten lager uitvallen, maar ik vind het nog steeds belachelijk duur. Was er maar iemand zo gek om het voor mij te betalen…

     
  2. Rudy Hofman schreef:

    Sinds mijn 18e heb ik mijn zorgverzekering afgesloten bij Zilveren Kruis. Inmiddels is dit al meer dan 8 jaar. Ik ben bijzonder tevreden over Zilveren Kruis. Ik kan iedereen aanraden voor deze verzekeraar te kiezen, maar let wel op het aanbod aan ziekenhuizen. Je kunt hier namelijk niet overal mee terecht.

     

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *