Consumentenverzekeringen voor veilig online shoppen

shop onlineWaar iedereen vroeger nagenoeg alle producten in de winkel kocht, gaan er vandaag de dag steeds meer aankopen via het internet. Kleding, schoenen, boeken, games en andere spullen worden al regelmatig online besteld, maar ook steeds meer mensen bestellen hun boodschappen via het internet. Het kost je een stuk minder tijd, is in sommige gevallen goedkoper en alles wordt ook nog eens thuis afgeleverd. Ideaal toch? Maar bij het online shoppen ligt er altijd gevaar op de loer. Zo moet je de producten betalen voordat je het daadwerkelijk krijgt. Bij kleine aankopen is dit vaak niet zo’n probleem, maar wat als je op het internet een dure aankoop hebt gedaan maar deze nooit krijgt? Dan kun je fluiten naar je geld en naar het product. Dit is echter te voorkomen door bepaalde verzekeringen af te sluiten. Maar welke verzekeringen beschermen je tegen problemen bij het online shoppen?

 

Betalen met creditcardcredit card

Wil je online een dure aankoop doen? Dan is het verstandig om te betalen met een creditcard. Waarom? Omdat je dan automatisch profiteert van de aankoopverzekering en aflevergarantie. De aflevergarantie zorgt ervoor dat je daadwerkelijk recht hebt op het product dat jij afgerekend hebt. Indien het product dus niet thuis afgeleverd wordt, kan de betaling teruggedraaid worden door de International Card Service (ICS). Dit is met name handig wanneer je er zelf niet uitkomt met de verkoper. De aankoopverzekering zorgt ervoor dat je aankopen minimaal 180 dagen na aankoop verzekerd zijn tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dit geldt ook alleen bij betalingen met een creditcard.

 

Rechtsbijstandverzekering

credit cardsHeb jij geen creditcard of je betaling op een andere wijze gedaan? Dan gelden de bovengenoemde verzekeringen dus niet voor jou. In dat geval kan het dus behoorlijk lastig zijn om alsnog je geld terug te krijgen wanneer de door jou bestelde producten niet geleverd zijn. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan kan je hier in een dergelijke situatie een beroep op doen. Deze verzekering sluit je namelijk af om verzekerd te zijn van juridische bijstand in het geval van een geschil. Je betaalt voor deze verzekering een bepaald bedrag aan premie, maar wanneer het mis gaat bij het online shoppen, heb je op deze manier wel een soort vangnet om een poging te wagen je geld terug te krijgen of het gekochte product alsnog te ontvangen.

 

4 Responsesto “Consumentenverzekeringen voor veilig online shoppen”

 1. Herman Westerveld schreef:

  Ik shop altijd online en kan inderdaad adviseren om je betalingen altijd met een creditcard te doen. Hierdoor heb je gewoon een stuk meer zekerheid dan wanneer je bijvoorbeeld via iDeal betaalt. Zelf heb ik nog nooit een beroep hoeven doen op de verzekeringen die bij een creditcard zitten, gelukkig maar!

   
 2. Gerard Faliër schreef:

  Een stuk of drie keer al gehad dat ik mijn producten niet thuis geleverd kreeg, terwijl ik er wel gewoon voor betaald had. Gelukkig waren het telkens maar kleine producten die niet zo duur waren. Ik heb voor de zekerheid toch maar een rechtsbijstandverzekering afgesloten, voor het geval het vaker voor gaat komen

   
 3. Walter Bruintjes schreef:

  Nadat ik online een product besteld had, had ik hem na twee weken nog steeds niet in huis. Contact opgenomen met de webshop, maar hij was gewoon verzonden zeiden ze. Gelukkig betaald met creditcard, waardoor ik mijn geld terug kon vorderen. Werkt toch wel ideaal zo’n ding!

   
 4. Max Duivenbode schreef:

  Een creditcard gebruiken voor aankopen op het interne? Mijn niet gezien! Ik vertrouw er helemaal niets van namelijk. Het kan wel zo zijn dat er het nodige verzekerd is, maar dan nog doe ik hier niet aan mee. Ik houd het wel gewoon bij de ‘normale’ manier van betalen bij aankopen op het internet.

   

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *