Achttien jaar worden is zorgverzekering regelen!

Waarschijnlijk kijk je erg uit naar het moment dat je 18 jaar wordt. Eindelijk ook voor de wet volwassen, maar natuurlijk was je dat ook met 17 al….. De volwassen leeftijd bereiken brengt ook een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Eén van deze verantwoordelijkheden die je dan hebt is zelfs een door de overheid opgelegde verplichting. Deze verplicht je namelijk tot het afsluiten van een zorgverzekering. Er wordt hierbij overigens onderscheid gemaakt tussen een zogenaamde basiszorgverzekering en een zogenaamde aanvullende zorgverzekering. Deze laatste variant is niet verplicht, maar is wel aan te raden als jij iemand bent die bijvoorbeeld regelmatig gebruik maakt van zorg die niet onder de dekking van de basisverzekering valt.

 

Zorgverzekering aanvragen 18 jaar Menzis

Wanneer jij 18 jaar wordt, komen er ineens een aantal zaken op je af die je zelf moet gaan regelen. Eén van die dingen is een zorgverzekering. De kans is aanwezig dat jij geen idee hebt waar je moet beginnen met zoeken. Een gezondheidsbedrijf is zo gevonden, maar het aanbod is vaak veel te groot om makkelijk en snel een keuze te maken. Veel jongeren van 18 jaar gaan hierbij dan ook de fout in. Hierdoor betalen zij teveel voor hun zorgverzekering. Wil jij dit voorkomen? Kijk dan eens op deze zorgverzekering vergelijken site. Je vult simpelweg jouw eisen in en vervolgens rollen er een aantal gezondheidsbedrijven uit de zoekopdracht. Veel makkelijker wordt het niet.

 

Zorgverzekering aanvragen 18 jaar Menzis

Je kunt jouw zorgverzekering bij verschillende zorgverzekeraars onderbrengen. Eén van deze verzekeraars is Menzis. Een zorgverzekering aanvragen 18 jaar Menzis is eenvoudig en snel te regelen. Je doet dit namelijk gewoon online, want deze verzekeraar begrijpt heel goed dat jij iemand bent die zijn zaken graag digitaal afsluit en afhandelt.

 

18 Jaar zorgverzekering Zilveren Kruis

De 18 jaar zorgverzekering Zilveren Kruis is nog zo’n voorbeeld van een zorgverzekering die je snel zelf eenvoudig online regelt. Zilveren Kruis behoort tot de grotere zorgverzekeraars van ons land en de verschillende zorgverzekeringen die zij aanbieden zijn inhoudelijk uitstekend en qua prijs concurrerend te noemen.

 

Eigen risico zorgverzekering onder 18 jaar

Het eigen risico zorgverzekering onder 18 jaar bedraagt nul. Dit wordt anders als je 18 jaar oud bent geworden. Het eigen risico zorgverzekering onder 18 jaar geldt vanaf dat moment immers ook voor jou. Concreet komt het erop neer dat je vanaf een bepaald bedrag pas aanspraak kunt maken op vergoeding uit jouw zorgverzekering. Dit is wel een heel algemene regel en er zijn nogal wat uitzonderingen hierop. Voor 2017  en 2018 is de hoogte van het eigen risico vastgesteld op €385,-.

 

8 Responsesto “Achttien jaar worden is zorgverzekering regelen!”

 1. Milou van Blijke schreef:

  Het lijkt allemaal leuk om volwassen te worden, maar dit gaat helaas ook gepaard met behoorlijk wat kosten. Ik wist bijvoorbeeld niet dat een zorgverzekering zo ontzettend duur kon zijn. Je krijgt weliswaar een toeslag zodat de kosten lager uitvallen, maar ik vind het nog steeds belachelijk duur. Was er maar iemand zo gek om het voor mij te betalen…

   
 2. Rudy Hofman schreef:

  Sinds mijn 18e heb ik mijn zorgverzekering afgesloten bij Zilveren Kruis. Inmiddels is dit al meer dan 8 jaar. Ik ben bijzonder tevreden over Zilveren Kruis. Ik kan iedereen aanraden voor deze verzekeraar te kiezen, maar let wel op het aanbod aan ziekenhuizen. Je kunt hier namelijk niet overal mee terecht.

   
 3. Stefanie van Boven schreef:

  Zoveel zorgverzekeringen in Nederland…. Maar waarom? Ik weet echt niet welke zorgverzekering ik af moet sluiten. Over een paar maanden word ik achttien, maar snap er vrij weinig van. Heb geen zin om alles met elkaar te vergelijken. Kan iemand mij vertellen welke verzekeraars wel en niet aan te raden zijn??

   
 4. Martine de Jager schreef:

  In mijn zoektocht naar een goedkopere zorgverzekering kwam ik al snel tot de ontdekking dat ik al een paar jaar teveel betaal. Ik ben net 21 en dacht dat ik op mijn 18e de goedkoopste zorgverzekering had afgesloten. Niet dus… Dacht altijd dat vergelijken niet veel nut had, maar dat is dus zeker het geval.

   
 5. Lies Porst schreef:

  Ik ben sinds mijn 18e levensjaar verzekerd bij Menzis. Hier heb ik mijn zorgverzekering afgesloten. Zit er momenteel al de nodige jaren en ben er bijzonder over te spreken. Niet de goedkoopste, maar de inhoud van mijn verzekering is wel een stuk groter dan dat ik bij andere aanbieders voor dit geld zou krijgen!

   
 6. Koen Jachter schreef:

  Ik heb in de beginjaren een zorgverzekering gehad bij Menzis, maar ben inmiddels toch overgestapt naar Zilveren Kruis. De reden? Ten eerste was ik bij Zilveren Kruis goedkoper uit. Daarnaast kon ik ook nog eens bij de ziekenhuizen en behandelcentra bij mij in de buurt terecht. Dit was bij Menzis een stuk minder het geval.

   
 7. Jolieke Kremer schreef:

  Goh, wat is het toch ontzettend moeilijk om een zorgverzekering uit te kiezen wanneer je bijna 18 jaar wordt. Onlangs kwam ik ermee in aanraking en zag echt door de bomen het bos niet meer. De keuze is zo ontzettend groot. Dat moet mijns inziens toch ook wel een stuk makkelijker kunnen? Heb uiteindelijk een verzekeraar gevonden, maar dat heeft me veel tijd gekost!

   
 8. Marije O. schreef:

  Ik word binnenkort 18 jaar en dat betekent dus dat ik zelf een zorgverzekering af moet sluiten. Ik zie er echter enorm tegenop om er eentje af te sluiten. Ik heb namelijk geen idee voor welke verzekering ik moet kiezen. Graag zou ik verschillende verzekeringen vergelijken, om zo te kijken wat voor mij de beste optie is. Heeft iemand een handige manier om dit te doen? In dat geval hoor ik het graag!

   

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *